Citation
Encouraging Collaboration Through Innovative Spaces

Material Information

Title:
Encouraging Collaboration Through Innovative Spaces
Creator:
Van Dyke, Anastasia
Place of Publication:
[Gainesville, Fla.]
Publisher:
University of Florida
Publication Date:
Language:
English

Subjects

Subjects / Keywords:
Depth interviews ( jstor )
Family members ( jstor )
Gardens ( jstor )
Healing ( jstor )
Hubs ( jstor )
Interior design ( jstor )
Modeling ( jstor )
Natural light ( jstor )
Nutrition ( jstor )
Writing tablets ( jstor )
Genre:
Undergraduate Honors Thesis, Interior Design

Notes

Abstract:
This honors thesis will focus on how an integrated care clinic, Re I Nu I Well, was designed using innovative strategies to create spaces for staff and patients to collaborate and communicate much more efficiently. Innovative ideas like SIT (sharing inventive thinking) spaces and the id-ea share tablet allow staff to use their down time to work creatively with others towards solving problems in a flexible and convenient environment. Throughout these spaces, natural lighting, ergonomic furniture and durable materials provide the necessary elements for enhancing well being. The patients and family of Re I Nu I Well, as well as the staff, can receive benefits from these open environments. The access to technology allows for visitors to quickly update medical history or schedule additional appointments taking the frustration out of monitoring his or her health. Tablets and the use of the id-ea share network further promote sharing and education surrounding patient's health, building a sense of community into the clinic. ( en )

Record Information

Source Institution:
University of Florida
Rights Management:
Copyright [thesis author]. Permission granted to the University of Florida to digitize, archive and distribute this item for non-profit research and educational purposes. Any reuse of this item in excess of fair use or other copyright exemptions requires permission of the copyright holder.

Downloads

This item is only available as the following downloads:


Full Text

PAGE 1

INTERIOR DESIGN HONORS THESIS anastasia vandyke

PAGE 2

HEALTHCARE process resource center with waiting area ideation As we established the locations of our three hubs, we also incorporated pocket gardens as a way to let in natural light and to provide another layer of partial views into the Resource and Nu trition hubs. The clinic was designed to feel light, natural, and soothing to patients, sta and family members who may be feeling stressed or agitated. We used research and interviews to help us in designing the connections between spaces and what to include in our integrated care clinic. engage connect journey conceptual drivers

PAGE 3

juxtaposition connections and intersections journey evidence based design diagram bubble diagram conceptual model

PAGE 4

HEALTHCARE carpet tile

PAGE 5

reception waiting space vinyl upholstery polyester upholstery rcp zoning The three hubs dominate the central area of the building, highlighting views to the exterior healing garden. Open sight lines between hubs allow for easy waynding to the clinical pods. Natural stone oor guides through the open space while uplit wood ceiling conditions signal transitional spaces. Aqua-colored sheet vinyl provides a sterile solution to the clinical spaces while delineating the division of space between patients and sta.

PAGE 6

HEALTHCARE division of spaces staff connections Because the ENT and Cardio pods are located in oppo site sides of the building, it was vital to maintain a sense of community and collaboration The sta walkway allows for sta to communicate in a restorative space with views to the garden outside. The adjacency to the Well ness Hub and team work space provides a meeting space that is exible and accommodating as it can be opened up into a larger meeting space. partial views adjacency to meeting spaces adaptability staff connection shared staff lounge

PAGE 7

central staff lounge longitudinal section through hubs nutrition hub wellness hub resource hub

PAGE 8

HEALTHCARE opportunities for perching restorative views clinical spaces

PAGE 9

consultation room with id-ea share tablet patient engagement With the introduction of a network called id-ea share in Re | Nu | Well, patients and sta are provided the op portunity to share health and social information. Patients can use id-ea share to customize their rooms and update medical history so that appointments are more ecient. By integrating id-ea share into the Compass system, the network provides a way for sta to collaborate too. crypton upholstery vinyl upholstery vct


xml version 1.0 encoding UTF-8
REPORT xmlns http:www.fcla.edudlsmddaitss xmlns:xsi http:www.w3.org2001XMLSchema-instance xsi:schemaLocation http:www.fcla.edudlsmddaitssdaitssReport.xsd
INGEST IEID EHGHUHC1O_XED2B4 INGEST_TIME 2016-07-13T21:02:13Z PACKAGE AA00046929_00001
AGREEMENT_INFO ACCOUNT UF PROJECT UFDC
FILES